vineri, 21 august 2015

Subiecte educatie muzicala - titularizare 2015

Subiectele care au fost date la examenul de titularizare 2015, la disciplina educatie muzicala, sunt afisate mai jos. Tot aici puteti vedea baremul evaluare si notare corespunzator.

Subiecte educatie muzicala - titularizare 2015

Barem evaluare si notare educatie muzicala - titularizare 2015


Subiecte, variante si rezolvari pentru examene nationale

4 comentarii:

  1. Acestea nu sunt subiecte de tratat la un examen de muzica. Aduceti orice inspector de muzica si nu ar fi in stare sa trateze aceste subiecte, as putea chiar baga si mana in foc. La ce atunci sa invatam istoria muzicii, teorie, forme muzicale, folclor si tot ce tine intr-adevar de muzica? Stam sa tratam un subiect care reflecta mai mult partea literara, si as putea sa spun aici o literatura programata, sa fie ei siguri ca celora care le da drumul pe postul de profesor, nu se abat de la niste reguli si dogme impuse. Muzica este arta sunetelor. Arta, nu matematica. In sfera acestei arte poti crea, imaginatia jucand un rol crucial. Dar deja vad ca nu mai vorbim de arta, dupa cum se reflecta in subiectele date, ci de cu totul si cu totul altceva. O mascariciune si nimic mai mult. Daca tot mergeti pe partea matematica a muzicii, daca ma pot exprima asa, puneti domnule profesori de matematica sa predea muzica in scoli. Dar va rog ca atunci cand va duceti acasa, in loc sa ascultati o muzica sa puneti mana si sa faceti niste integrale, si aceasta sa va fie delectarea. Muzica ar trebui interzisa oamenilor care nu stiu sa o aprecieze la adevarata ei valoare.

    Acest examen ar trebui sa fie doar o verificare a cunostintelor de muzica, dupa cum am mai spus mai sus: istorie, teorie, forme muzicale s.a.m.d. Nivelul de creatie si imaginatie, tine de fiecare in parte, dar nu ma refer la a trata acele subiecte care nu sunt altceva decat o bataie de joc, si interpretabile pe deasupra.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mare dreptate aveti! Subiectele sunt o mare bataie de joc in ultimii ani, departe de a avea vreo legatura cu de-Muzica!!! In legatura cu ce ati spus despre inspectorii nostri, sa stiti ca asa e! Nici macar ei, nu pot rezolva subiectele date in ultimi ani la acest examen,fapt demonstrat de o parte dintre noi!!!Probabil asta se intentioneaza, ingreunarea liarii acestui examen,iar muzica sa fie predata in scoli de necalificati, carora nu le iese norma ( fapt care oricum se practica de mult)sau sa fie scoasa din programa ca si disciplina de studiu obligatorie. Oricum, RUSINE!!!!

      Ștergere

Aici poti comenta articolul, poti cere informatii sau poti oferi chiar tu altora informatii utile...
Semnatura nu e obligatorie, dar va rog semnati-va.

Fii la curent cu tot ce este nou pe acest site

Introdu adresa de email pentru a primi postarile direct pe mail:

Subiecte, variante si rezolvari pentru examene nationale: titularizare, definitivat, grade didactice, bacalaureat, evaluare nationala